DesignOlló

Mitől olyan különleges a szomszéd lány?

Múlt hét szombaton megnyílt a Girls Next Door, műhely és galéria, amely abból a szempontból is különleges, hogy Budán még viszonylag kevés ilyen – a design határaival szabadon játszó – törekvés valósult meg.
A kicsi, ám annál otthonsabb tér Hitka Viktória és Szendrey Gabriella búvóhelye és játszótere egyben, melyet házigazdái hónapról hónapra átengednek majd azoknak a művészeknek, akik inspirálóan hatnak rájuk, hogy egy saját installációval birtokba vehessék a teret. Ez a mozgalmasság, az új impulzusok még több élettel töltik meg az amúgysem éppen unalmas műhelyet.
A Vár aljában megbúvó apró galéria minden részlete átgondolt, egyszerre tükrözi a lányok személyiségét, de elég letisztult ahhoz, hogy a vendégül látott alkotók se érezzék kívülállónak magukat. Nagy gondossággal alakították ki a hely minden részletét – az eredmény érzékeny, de nem érzelgős – finom, de nem törékeny. Átlátható, és nagyon is intim tér, amely nyitottságával bizalmat sugároz mindenki felé, aki belép az ajtón. A gyönyörű, meleg árnyalatúra pácolt faasztal, az elvarázsolt bútorok és a tipográfiai szeretetéről árulkodó régi betűk szerethető hangulatot teremtenek.
A megnyitót az alkotók arra is használták, hogy megmutassák, éppen mi foglalkoztatja őket leginkább. Hitka Viktória, a Soulglobes üveggömbök és üvegbuborékokban megálmodott ékszerek készítője festett porcelántányérjait is megmutatja a látogatóknak, amelyek a Bambi egy részletét dolgozzák fel – minden egyes tányér egy-egy nyom, utalás egy apró momentumra.
Szendrey Gabriella eddig nem publikált, nagyon friss grafikai sorozatát, a sok humorral és érzékenységgel feldolgozott Boystoyscreatures-t állította ki.
A vendégkiállítók sorát az Ív&Candie nyitotta, október 13-án, szombaton.
A Girls Next Door a hét három napján nyitva áll a látogatók előtt: kedden, szerdán és csütörtökön várnak mindenkit 11-20 óráig.
Fotó: Erdőháti Áron
Forrás: GND

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Heni says:

    Úgy néz ki, mint egy kórház. Nem szeretnék ilyen lakást színek nélkül.

  2. diamia8 says:

    Nagyon szuper lakás. Elfogadnám: tiszta, világos…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!